Duurzaamheidsweek Greenteam basisscholen Zoetermeer

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens > Duurzaamheidsweek Greenteam basisscholen Zoetermeer

Duurzaamheidsweek Greenteam basisscholen Zoetermeer

RSS

In de week van 28 maart tot en met 1 april 2022 hebben acht basisscholen meegedaan aan een door het Greenteam Zoetermeer georganiseerde duurzaamheidsweek. Het Greenteam Zoetermeer bestaat uit middelbare scholieren van het Alfrink College, het Erasmus College, het Oranje Nassau College en het Picasso College. Dit team zet zich in om zoveel mogelijk Zoetermeerders bewust te maken van duurzaamheid, groen en klimaat. En richt zich met name op de jongeren. Daarom wil het Greenteam zich ook uitbreiden naar basisscholen in Zoetermeer.

Aan de slag met het Greenteam en de Afvalbutlers

Op maandag gingen de leerlingen van het Greenteam op bezoek bij de deelnemende basisscholen (de Buut, de Oranjerie, de Toverberg, de Prins Floris, de Oostwijzer, de Horizon, de Regenboog en de Jacobsvlinder) om uit te leggen wat het programma van de duurzaamheidsweek was. Met een quiz door zowel het Greenteam als de Afvalbutlers werden de leerlingen bewust gemaakt van de problematiek rondom zwerfafval en wat zij zelf aan dit probleem kunnen doen. Ook werd de omgeving van de deelnemende scholen zwerfafvalvrij gemaakt.

Van plastic dop naar sleutelhanger

De week werd afgesloten met een workshop van Nikki Hes van Lange Leve Plastic. Na een uitleg en quiz over het recyclen van plastic konden de leerlingen onder begeleiding een sleutelhanger maken van plastic doppen.

Het Greenteam is erg blij met alle positieve reacties van de basisschoolleerlingen en ziet dit als een start van een duurzame samenwerking. De duurzaamheidsweek is gefinancierd vanuit het project Schoon is gewoon.

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert