Cameratoezicht en samenscholingsverbod in Buytenwegh

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens > Cameratoezicht en samenscholingsverbod in Buytenwegh

Cameratoezicht en samenscholingsverbod in Buytenwegh

RSS

Burgemeester Bezuijen heeft in afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie besloten om tot met 30 november 2022 cameratoezicht in te stellen op de Gershwinrode en de Obrechtrode ter hoogte van de Muzieklaan. Daarnaast geldt voor twee gebieden in de wijk Buytenwegh een samenscholingsverbod. Dat verbod is ook van kracht tot en met 30 november 2022. De komende maanden wordt nauwlettend gevolgd of er meer maatregelen nodig zijn.

Aanleiding

De gemeente treft deze maatregelen vanwege meerdere zeer heftige gebeurtenissen in de wijk. Op 15 mei 2022 heeft een schietpartij in Buytenwegh plaatsgevonden. Op 16 mei 2022 is een steen door de ruit van de woning van een van de verdachten gegooid. Op 18 mei 2022 is een vuurwerkexplosief in de woning van een onschuldige omwonende gegooid. Als gevolg van dit alles is onrust onder inwoners ontstaan. Het risico op een verdere verstoring van de openbare orde is aanzienlijk.

Cameratoezicht

De camera's aan de Gershwinrode en de Obrechtrode, ter hoogte van de Muzieklaan, staan niet gericht op gevels en tuinen van de woonhuizen. Alleen de politie kan de beelden van de camera's uitlezen.

Samenscholingsverbod

Het samenscholingsverbod is ingegaan op 28 mei 2022 en duurt tot en met 30 november 2022. Het samenscholingsverbod betekent dat men niet met andere personen samen mag komen in een bepaald gebied in de openbare ruimte. Gebeurt dit wel én is er sprake van overlast of (dreigende) verstoring van de openbare orde dan wordt er door de politie opgetreden. Zolang u geen overlast veroorzaakt, kunnen de dagelijkse bezigheden gewoon doorgaan, zoals een praatje maken met uw buren op straat. Zolang de openbare orde maar niet wordt verstoord. Heeft u een activiteit in uw buurt gepland? Zoals een buurtfeest, barbecue of sportactiviteit in de openbare ruimte? Dan kunnen deze ook doorgaan. Let er wel op of voor deze activiteiten een melding nodig is bij de gemeente.

Locatie samenscholingsverbod

Het samenscholingsverbod geldt in de volgende twee gebieden (zie hieronder de kaarten voor de gebiedsaanduidingen):

 • De Muzieklaan (even en oneven zijde), tussen de Zwaardslootseweg en de César Franckrode
 • De Zwaardslootseweg, tussen de Muzieklaan en het water langs de Meerpolder
 • Het water langs de Meerpolder, tussen de Zwaardslootseweg en ter hoogte van het MBO Rijnland César Franckrode 64A
 • De César Franckrode, tussen nr. 64A (MBO Rijnland), nr. 68 (Keerking), nr. 70 (De Watersnip), en de Muzieklaan
 • De Hildebrandhove tussen:
  • Zwaardslootseweg, tussen Maria Koenenhove en Herman Gorterhove
  • Herman Gorterhove, tussen Zwaardslootseweg en Pierre Kemphove
  • Pierre Kemphove, tussen Herman Gorterhove en Maria Koenenhove
  • Maria Hoenenhove, tussen Pierre Kemphove en Zwaardslootseweg

 

Overlast melden

Ervaart u ondanks de extra maatregelen toch overlast of onveilige situaties? Wij vragen u dit te melden bij politie en/of gemeente. In noodsituaties belt u altijd 112. Meldingen zonder spoed kunt u aan de politie doorgeven via telefoonnummer 0900-8844. Meldingen voor de gemeente, bijvoorbeeld voor team Handhaving, kunt u doorgeven via telefoonnummer 14 079, via de 'MijnGemeente app' of via het contactformulier op de gemeentelijke website www.zoetermeer.nl.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van de maatregelen? U kunt uw vraag of zorg mailen naar buurtpreventie@zoetermeer.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de wijk? Dan kunt u zich aanmelden voor de digitale wijknieuwsbrief van Buytenwegh De Leyens.

Kijk voor het laatste nieuws over de gebeurtenissen ook op de social media kanalen van het OM Den Haag en Politie Zoetermeer via @OM_DenHaag en @Pol_Zoetermeer.

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert