Bewakingscamera’s geplaatst in Buytenwegh

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens > Bewakingscamera’s geplaatst in Buytenwegh

Bewakingscamera’s geplaatst in Buytenwegh

RSS

Aan de Gershwinrode en de Obrechtrode, ter hoogte van de Muzieklaan, zijn twee bewakingscamera’s geplaatst. De camera’s blijven staan tot en met 30 november 2022. De privacy van de bewoners blijft gewaarborgd. Alleen de politie kan de beelden van de camera’s uitlezen. In delen van Buytenwegh geldt ook tot en met 30 november een samenscholingsverbod. 

Aanleiding

In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft de gemeente Zoetermeer een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen vanwege meerdere heftige gebeurtenissen in de wijk. Tijdens de bewonersavond op 24 mei in Snowworld zijn deze maatregelen ook aan de aanwezigen verder toegelicht. De maatregelen bestaan uit aangescherpt toezicht door de politie en handhavers, cameratoezicht en een samenscholingsverbod.

Samenscholingsverbod

Het samenscholingsverbod betekent dat men niet met andere personen samen mag komen in een bepaald gebied in de openbare ruimte. Gebeurt dit wel én is er sprake van overlast of (dreigende) verstoring van de openbare orde dan wordt er door de politie opgetreden. Zolang u geen overlast veroorzaakt, kunnen de dagelijkse bezigheden gewoon doorgaan, zoals een praatje met uw buren op straat. Zolang de orde maar niet wordt verstoord. Heeft u een activiteit in uw buurt gepland? Zoals een buurtfeest, barbecue of sportactiviteit in de openbare ruimte? Dan kunnen deze ook doorgaan. Let er wel op of voor deze activiteiten een melding nodig is bij de gemeente. 

Locatie samenscholingsverbod

Het samenscholingsverbod geldt in de volgende twee gebieden (zie hieronder de kaarten voor de gebiedsaanduidingen):

 • De Muzieklaan (even en oneven zijde), tussen de Zwaardslootseweg en de Cesar Franckrode.
 • De Zwaardslootseweg, tussen de Muzieklaan en het water langs de Meerpolder.
 • Het water langs de Meerpolder, tussen de Zwaardslootseweg en ter hoogte van het MBO Rijnland Cesar Franckrode 64A.
 • De César Franckrode, tussen nr. 64A (MBO Rijnland), nr. 68 (Keerking), nr. 70 (De Watersnip), en de Muzieklaan.
 • De Hildebrandhove tussen:
  • Zwaardslootseweg, tussen Maria Koenenhove en Herman Gorterhove.
  • Herman Gorterhove, tussen Zwaardslootseweg en Pierre Kemphove.
  • Pierre Kemphove, tussen Herman Gorterhove en Maria Koenenhove.
  • Maria Hoenenhove, tussen Pierre Kemphove en Zwaardslootseweg.

Overlast melden

Ervaart u ondanks de extra maatregelen toch overlast of onveilige situaties? Wij vragen u dit te melden bij politie en/of gemeente. In noodsituaties belt u altijd 112. Meldingen zonder spoed kunt u aan de politie doorgeven via telefoonnummer 0900-8844. Meldingen voor de gemeente, bijvoorbeeld voor team Handhaving, kunt u doorgeven via telefoonnummer 14 079, via de “Mijn gemeente app” of via het contactformulier

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van de maatregelen? U kunt uw vraag of zorg mailen naar buurtpreventie@zoetermeer.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de wijk? Dan kunt u zich aanmelden voor de digitale wijknieuwsbrief van Buytenwegh De Leyens. Kijk voor het laatste nieuws over de gebeurtenissen ook op de social media kanalen van het OM Den Haag en Politie Zoetermeer via @OM_DenHaag en @Pol_Zoetermeer.

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert