Nieuws Buytenwegh De Leyens

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens

Nieuws Buytenwegh De Leyens

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Buurtfeest IKC de Klimboom groot succes!

  (20-05-2022)

  Woensdag 18 mei 2022 was een buurtfeest georganiseerd bij IKC de Klimboom in Buytenwegh. Natuurlijk was ook de bus Kom naar Buiten daarbij aanwezig voor het ophalen van vragen en informatie verstrekken aan bewoners.

  Lees meer
 • Vervanging verkeerslichteninstallatie Afrikaweg-Europaweg-Nederlandlaan

  (20-05-2022)

  Van 30 mei tot 24 juni 2022 vinden er groot onderhoudswerkzaamheden plaats aan verkeersinstallatie op de aansluiting Afrikaweg-Amerikaweg-Europaweg-Nederlandlaan. De huidige verkeerslichteninstallatie is meer dan 20 jaar oud en wordt grotendeels vervangen.

  Lees meer
 • Bespaaractie huurders: Vergeet uw pakket niet!

  (18-05-2022)

  Bij alle huishoudens met een huurwoning is de afgelopen maanden een bezorger langs geweest met een spaarpakket. Was u niet thuis? Dan heeft u een ophaalbriefje gekregen om uw pakket af te halen bij één van de ophaalpunten in de stad. Vergeet dit niet te doen! Ophalen kan tot en met zaterdag 2 juli.

  Lees meer
 • Kookworkshop voor kinderen

  (17-05-2022)

  Ben je ook zo benieuwd wat gezond is om in je broodtrommel mee naar school te nemen en ook lekker? Dat leer je op woensdagmiddag 25 mei van de diëtist van Goudenhart.

  Lees meer
 • Cursus fotobewerking in Buytenwegh

  (17-05-2022)

  Houdt u van foto's maken, maar vindt u het lastig om deze foto's simpel te bewerken op de computer? Doe dan mee met de cursus fotobewerking op de computer.

  Lees meer
 • Voedingsquiz voor kinderen bij inZet

  (11-05-2022)

  Kun jij raden hoeveel suikerklontjes er in een glas frisdrank zitten? Is een broodje gezond echt gezond? 

  Lees meer
 • Zorgen voor een naaste

  (11-05-2022)

  Zorgt u voor iemand in uw naaste omgeving die kampt met psychische problematiek of met verslaving?

  Lees meer
 • Een seizoenslunch bereiden en nuttigen met de diëtiste

  (11-05-2022)

  Wat zijn de groente- en fruitsoorten die vooral in dit seizoen groeien? Hoe verwerk je deze in een gezonde en lekkere lunch? 

  Lees meer
 • Enquête Hovebuurt

  (10-05-2022)

  Woont u in de Hovebuurt in Buytenwegh? Of gaan uw kinderen in deze buurt naar school? Dan vragen wij u mee te doen aan een onderzoek over uw buurt op doemee.zoetermeer.nl. Wij vinden het als gemeente belangrijk dat u als wijkbewoner invloed heeft op en betrokken bent bij uw woon- en leefomgeving.

  Lees meer
 • Het Vonkje, thuiskamers voor ouderen

  (10-05-2022)

  Het Vonkje: gezellige thuiskamers in de wijken Buytenwegh, Meerzicht en Palenstein, waar ouderen uit de wijk samenkomen en waar ze zich thuis kunnen voelen. 

  Lees meer
 • Sieraden maken van speksteen in de Ambachtenwerkplaats

  (10-05-2022)

  Iedere dinsdag wordt er bij de creatieve inloop van de Ambachtenwerkplaats een bijzondere workshop gegeven.

  Lees meer
 • Inloopspreekuur energie besparen in Ambachtenwerkplaats

  (10-05-2022)

  De consulenten Duurzaam van stichting Piëzo organiseren een inloopspreekuur rondom het thema energie besparen.

  Lees meer
 • Kortdurende training ScheidingATLAS

  (03-05-2022)

  De groep is bestemd voor alle gescheiden ouders die er open voor staan om samen met andere gescheiden ouders in een groep van elkaar te leren en handvatten te ontvangen.

  Lees meer
 • Workshop Grootouders en scheiding

  (03-05-2022)

  Deze workshop is bedoeld voor de grootouders en hoe zij omgaan met de scheiding en het contact met de gezinsleden.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start met beroepen gezondheidszorg

  (25-04-2022)

  Na de meivakantie start de Piëzo TalentenAcademie met beroepen in de gezondheidszorg.

  Lees meer
 • Vrijwilligerswerk bij kinderactiviteiten

  (25-04-2022)

  Als vrijwilliger bij kinderactiviteiten werkt u zowel aan de ontwikkeling van kinderen als aan uw eigen ontwikkeling. Vrijwilligers van Stichting Piëzo verzorgen wekelijks meerdere leerzame en creatieve activiteiten voor groepen kinderen op de eigen locaties en op basisscholen.

  Lees meer
 • Duurzaamheidsweek Greenteam basisscholen Zoetermeer

  (08-04-2022)

  In de week van 28 maart tot en met 1 april 2022 hebben acht basisscholen meegedaan aan een door het Greenteam Zoetermeer georganiseerde duurzaamheidsweek. Het Greenteam Zoetermeer bestaat uit middelbare scholieren van het Alfrink College, het Erasmus College, het Oranje Nassau College en het Picasso College. Dit team zet zich in om zoveel mogelijk Zoetermeerders bewust te maken van duurzaamheid, groen en klimaat. En richt zich met name op de jongeren. Daarom wil het Greenteam zich ook uitbreiden naar basisscholen in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Vrijwillige huiswerkbegeleiders helpen met kansengelijkheid

  (05-04-2022)

  Heeft u 's middags één of twee uurtjes tijd? Dan verwelkomen we u graag als vrijwillige huiswerkbegeleider van een Studieplek. U helpt tegen kansenongelijkheid.

  Lees meer
 • Samenwerking LangeLand Ziekenhuis en Bezoekvrouwen Piëzo

  (05-04-2022)

  Bezoekvrouwen van Stichting Piëzo werken al lange tijd succesvol samen met het LangeLand Ziekenhuis. Bezoekvrouwen zijn getrainde en ervaringsdeskundige vrijwilligers taal en cultuur. Zo kunnen zij bijvoorbeeld in het ziekenhuis meegaan naar afspraken bij artsen of helpen bij de voorbereiding van alles rond de geboorte van een kindje.

  Lees meer
 • Uw eigen fiets repareren in de Ambachtenwerkplaats

  (05-04-2022)

  Heeft u een fiets? Dan hebt u ook wel eens een lekke band. Dat is vervelend, maar er zijn oplossingen die niet duur zijn maar wel heel duurzaam. Hoe handig is het als u zelf leert hoe je een fietsband kunt plakken of een andere simpele reparatie aan uw fiets kunt doen? Dan hoeft u de volgende keer niet naar de fietsenmaker, maar lost u het zelf op en springt direct weer, hup, op uw fiets naar werk, sportclub, de winkel of naar school. Omdat het natuurlijk echt heel handig is wanneer je dit zelf kunt, nodigen wij iedereen uit om dit te komen leren.

  Lees meer
 • 'Kom naar buiten' is van start gegaan!

  (31-03-2022)

  We mogen weer! Weer ontmoeten, vieren, activiteiten organiseren of gewoon even lekker de deur uit. Samen met organisaties in de wijken organiseren de gemeente Zoetermeer en Buurtwerk ontmoetingen bij, voor én met u. Met als doel: ontmoeten, luisteren en verbinden.

  Lees meer
 • Coördinator of voorlezer worden bij VoorleesExpress Zoetermeer?

  (29-03-2022)

  Bij de VoorleesExpress ondersteunen wij gezinnen met de taalontwikkeling van hun kinderen. Een vrijwillige voorlezer komt wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen en de ouders handvatten te geven om het voorlezen zelf over te nemen. Zo geven wij taal en boeken een blijvende plek in het dagelijks leven.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gezocht

  (23-03-2022)

  Wilt u mensen helpen met taal? Word taalvrijwilliger!

  Lees meer
 • Kinder Ambachtenwerkplaats maakt van elke woensdagmiddag een feest!

  (22-03-2022)

  Wist je dat de Ambachtenwerkplaats inZet iedere woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 dè plek is voor kinderen tussen 5 en ongeveer 12 jaar? Hier kun je veel leren over ambachten en zijn we bezig met creatieve projecten. Ook doen we af en toe iets met gezonde voeding of gaan we iets bakken. Kortom: een super creatief en gevarieerd programma.

  Lees meer
 • Wereldwijzer in de wijk Buytenwegh

  (23-02-2022)

  Bij Inzet in Buytenwegh worden deelnemers wereldwijzer en komen tal van onderwerpen langs. 

  Lees meer
 • Kinderen TalentenAcademie ontwerpen zelf een nieuwe woonwijk

  (22-02-2022)

  Kinderen van de Piëzo TalentenAcademie brachten een bezoek aan de stadsmaquette. Deze stond ooit in het Stadhuis, maar staat nu in het voormalige IBM-kantoor in de Entree. De maquette kan inmiddels beschouwd worden als cultureel erfgoed en wordt momenteel opgeknapt door de Schatbewakers.

  Lees meer
 • Engelse lessen bij inZet

  (22-02-2022)

  Vindt u het ook leuk om uw kennis van de Engelse taal bij te houden of te verbeteren? Doe dan mee met de Engelse lessen in Buytenwegh aan de César Franckrode 64.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert