Nieuws Buytenwegh De Leyens

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens

Nieuws Buytenwegh De Leyens

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Geldpunt opent tweede vestiging

  (02-02-2023)

  Het Geldpunt opent op 9 februari een tweede vestiging. Tot nu toe konden Zoetermeerders met vragen en zorgen over geld terecht bij het Geldpunt in Seghwaert. Vanaf volgende week kan dit ook in Buytenwegh. De tweede vestiging komt aan de Teldersrode 25. Iedere donderdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur kunnen inwoners hier zonder afspraak terecht.

  Lees meer
 • Project 'Waste Warriors'

  (31-01-2023)

  Wethouder Blansjaar was vrijdag 27 januari aanwezig bij een presentatie van studenten van de Haagse Hogeschool over het project 'Waste Warriors'. Een interessant project waar studenten een innovatieve oplossing hebben bedacht om middelbare scholieren te motiveren om afval weg te gooien.

  Lees meer
 • Spelregels voor nieuw plan voor woningbouw De Sniep

  (17-01-2023)

  De gemeente heeft na overleg met buurtbewoners vastgelegd waaraan een plan voor woningbouw op de plek van hotel/restaurant De Sniep aan de Broekwegschouw moet voldoen. Het gebouw mag niet hoger zijn dan 7 verdiepingen, wordt gasloos en energiezuinig, met een 'groene' afwerking en krijgt een binnentuin. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze zogenoemde randvoorwaarden voor woningbouw voor besluitvorming naar de gemeenteraad gestuurd.

  Lees meer
 • Tijdelijk cameratoezicht Muzieklaan/Gershwinrode en Muzieklaan/Obrechtrode

  (06-01-2023)

  Op 15 mei 2022 heeft een schietincident plaatsgevonden in de speeltuin aan de Paganinirode in de wijk Buytenwegh. Er zijn hiervoor zes verdachten aangehouden.

  Lees meer
 • Gratis energiehulp aan huis in Buytenwegh

  (03-01-2023)

  Is uw energierekening het afgelopen jaar ook flink gestegen? De gemeente Zoetermeer helpt u graag om uw verbruik en de kosten te verlagen. Via 'Energiehulp aan huis' bieden wij van december 2022 tot en met maart 2023 in zes wijken gratis energiebesparende producten en bespaaradvies aan. De producten worden als u dit wilt meteen aangebracht in uw woning. Per wijk is een selectie van straten gemaakt, waar lage energie-labels het meeste voorkomen waardoor de kans op (te) hoge energiekosten het grootst is. Daarom starten wij in deze wijken en straten met deze actie.

  Lees meer
 • Herdenkingsboom coronaslachtoffers

  (21-12-2022)

  De gemeente Zoetermeer heeft sinds kort een herdenkingsboom ter nagedachtenis aan Zoetermeerders die getroffen zijn door het coronavirus. Bij de boom, in Park Palenstein, staat een bordje met de tekst 'Op deze plek herdenken wij onze dierbaren, verloren in coronatijd'.

  Lees meer
 • InZet opent GeldPunt voor vragen over geldzaken

  (12-12-2022)

  Door de energiecrisis en inflatie, stijgt het aantal Zoetermeerders met geldzorgen. De gemeente wil deze mensen graag helpen. Daarom opent Zoetermeer samen met zorg- en welzijnsorganisatie inZet het Geldpunt.

  Lees meer
 • Feestelijke afsluiting project Kom naar Buiten

  (02-12-2022)

  Het Kom naar Buiten-project is op donderdag 24 november 2022 feestelijk afgesloten. Er was een diner voor alle betrokkenen van de ruim 40 activiteiten waar Kom naar Buiten bij aansloot. Alle betrokken vrijwilligers en initiatiefnemers werden bedankt voor hun inzet en zorg in de wijken. Tijdens het diner werd teruggeblikt op alle prachtige evenementen van de afgelopen periode. Ook werden er nieuwe contacten gelegd en werd genoten van een heerlijke maaltijd.

  Lees meer
 • Maak kennis met wijkagent Rob Doorneveld

  (09-11-2022)

  Rob Doorneveld is al zo'n 15 jaar wijkagent en sinds januari 2022 is hij wijkagent in De Leyens. Misschien bent u Rob wel eens tegengekomen. Hij probeert namelijk dagelijks op zijn fiets door de wijk te gaan en bezoekt dan vaste locaties zoals het winkelcentrum, het Binnenpark en het gebied rondom het Noord Aa. 'Mensen kunnen mij dan altijd aanspreken. En is er bijvoorbeeld een activiteit zoals een buurtfeest, dan probeer ik daar ook even mijn gezicht te laten zien.'

  Lees meer
 • Cursus klussen in huis bij inZet

  (30-08-2022)

  Heel goed nieuws voor iedereen die graag zélf klussen of klusjes in huis wil leren uitvoeren. Denk aan klussen als: laminaat leggen, een lampje aansluiten en ophangen, een schilderij ophangen/boren, behangen, verven of zelf leren tegelen van een stukje muur. Het is mogelijk om dit soort dingen te leren bij inZet bij de Ambachtenwerkplaats op de woensdagochtenden.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert