Nieuws Buytenwegh De Leyens

Home > Buytenwegh De Leyens > Nieuws Buytenwegh De Leyens

Nieuws Buytenwegh De Leyens

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Cursus fotobewerking in Buytenwegh

  (04-10-2022)

  Houdt u van foto's maken, maar vindt u het lastig om deze foto's te bewerken op de computer? Doe dan mee met de cursus fotobewerking voor beginners. De cursus bestaat uit 6 lessen en de kosten bedragen 4 euro per les; contant te voldoen of per ZoetermeerPas.

  Lees meer
 • Voorlezen bij de VoorleesExpress

  (04-10-2022)

  Bent u ook dol op boeken en op voorlezen? Maak dan van uw hobby uw vrijwilligerswerk! Bij de VoorleesExpress helpt u om taal een plek te geven binnen een gezin met jonge kinderen.

  Lees meer
 • Restauratie kubussen Muzieklaan

  (03-10-2022)

  De genummerde kubussen van kunstenaar Johan Goedhart in de wijk Buytenwegh worden gerestaureerd. De kubussen staan sinds 1979 aan de Muzieklaan en zijn begin 2022 opnieuw beschilderd. Toen bleek dat het gebruikte lettertype door de jaren heen flink is veranderd. Er is in het archief van de gemeente gedoken, om te onderzoeken wat het originele lettertype was.

  Lees meer
 • Activiteiten tijdens de Week van de Eenzaamheid

  (30-09-2022)

  Ook u kunt vandaag iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Heeft u een familielid, vriend of buur die hier last van heeft? Er is altijd wel iets dat iemand leuk vindt om te doen, samen met u of met anderen. Een steuntje in de rug kan veel betekenen.

  Lees meer
 • Voorlichtingen energie besparen in huis

  (27-09-2022)

  Als we niet oppassen lopen onze energierekeningen enorm op. Aan de tarieven kunnen we helaas niets veranderen, maar we kunnen wel leren om meer bewust om te gaan met ons energieverbruik. Daarnaast zijn er ook eenvoudige, energiebesparende materialen te koop. Denk hierbij aan radiatorfolie, een deurveer en buisisolatie.

  Lees meer
 • Start mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn bij Piëzo en MboRijnland

  (27-09-2022)

  Onlangs is weer een enthousiaste groep deelnemers gestart met de opleiding mbo 2 Helpende Zorg en Welzijn. De deelnemers vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt.

  Lees meer
 • Taal & Toekomst koppelt jongeren aan vrijwilligers

  (21-09-2022)

  Bij Stichting Piëzo vinden wij dat jonge nieuwkomers de kans verdienen om mee te doen. Voor jongeren die de taal nog niet goed spreken is dat een grote uitdaging. Hoe vind je een opleiding, stage of bijbaan? Het programma Taal & Toekomst koppelt jongeren aan getrainde vrijwilligers. Jonge nieuwkomers werken zo stap voor stap aan hun toekomst in Nederland.

  Lees meer
 • Start training vrijwillige energieconsulent

  (20-09-2022)

  Stichting Piëzo en haar vrijwillige energieconsulenten helpen Zoetermeerders grip te krijgen op energieverbruik en energiekosten. Eind oktober start een nieuwe training tot energieconsulent. In deze training leert u meer over energiebesparing in huis, praktische tips over hoe je op een eenvoudige manier energie kunt besparen en hoe je die tips overbrengt aan anderen.

  Lees meer
 • Denk mee over de veiligheid in de stad

  (16-09-2022)

  Wat zijn voor u als inwoners of ondernemer in Zoetermeer belangrijke punten waarop de gemeente zich de komende jaren moet richten om Zoetermeer een veilige stad te houden? Deze punten neemt de gemeente waar mogelijk mee bij het maken van het nieuwe veiligheidsbeleid.

  Lees meer
 • Voorleesexpress Zoetermeer viert 10-jarig jubileum

  (12-09-2022)

  VoorleesExpress Zoetermeer bestaat 10 jaar en heeft dat groots gevierd op Speelboerderij Het Buitenbeest met de uitreiking van voorleesdiploma's, de komst van de wethouder onderwijs, een kinderboekenschrijver, bibliotheek Zoetermeer en circus Nevermind. De middag werd afgesloten met een reünie voor vrijwillige voorlezers door de jaren heen.

  Lees meer
 • Bewoner die buurt schoonhoudt ontvangt bloemetje van wijkwethouder Velzen

  (08-09-2022)

  Naast haar drukke baan ruimt Sabrina Smit zwerfvuil op rondom winkelcentrum Buytenwegh. Ze is bijna iedere dag in de weer om vuil te prikken. Buurtbewoners en winkeliers zijn ontzettend blij dat Sabrina zich zo inspant voor een schone buurt. Dat doet ze al jaren, en daarom is wethouder Bouke Velzen langsgekomen om haar te bedanken met een bloemetje.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense deelnemers

  (06-09-2022)

  Mensen helpen met taal kan op verschillende manier en op verschillende momenten en locaties. Op dit moment is Stichting Piëzo op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de avond een groep Oekraïense deelnemers les te geven. Werkzaamheden en tijden zijn altijd in overleg en u krijgt vooraf een training.

  Lees meer
 • Kom je oude spijkerbroek upcyclen bij inZet

  (30-08-2022)

  Heeft u thuis nog een oude spijkerbroek? Gooi deze vooral niet weg, maar neem hem mee naar inZet naar de Ambachtenwerkplaats! Op maandagmiddag leert u  hoe u van uw oude spijkerbroek een mooie tas maakt. Heeft u zelf een ander idee voor uw spijkerbroek? Ook daar kunt u mee aan de slag.

  Lees meer
 • Breng kleur in je interieur met mozaïek

  (30-08-2022)

  Vindt u die gekleurde mozaïekbanken die overal in Zoetermeer te vinden zijn ook zo leuk en heeft u zin om zelf ook met mozaïek aan de slag te gaan? Weet dan dat u terecht kunt bij inZet bij de Ambachtenwerkplaats.

  Lees meer
 • Gespreksgroep bij inZet Buytenwegh

  (30-08-2022)

  Op dinsdag 13 september start er een nieuwe gespreksgroep bij inZet Buytenwegh. Tijdens de gesprekken gaat u samen met anderen in op vragen die u bezighouden in uw dagelijks leven. Er zijn deelnemers die elke week meedoen, maar het is ook mogelijk om de gespreksbijeenkomsten los te bezoeken.

  Lees meer
 • Cursus klussen in huis bij inZet

  (30-08-2022)

  Heel goed nieuws voor iedereen die graag zélf klussen of klusjes in huis wil leren uitvoeren. Denk aan klussen als: laminaat leggen, een lampje aansluiten en ophangen, een schilderij ophangen/boren, behangen, verven of zelf leren tegelen van een stukje muur. Het is mogelijk om dit soort dingen te leren bij inZet bij de Ambachtenwerkplaats op de woensdagochtenden.

  Lees meer
 • Workshop Creatieve fotografie

  (30-08-2022)

  Op dinsdag 6 september starten we bij inZet Buytenwegh & De Leyens met een nieuwe serie workshops Creatieve Fotografie. Tijdens deze workshops gaan we verder dan alleen maar plaatjes schieten. Het leren 'ZIEN' oftewel anders kijken naar je onderwerp is het uitgangspunt. Theorie wordt wel behandeld, maar niet meer dan noodzakelijk.

  Lees meer
 • Cursus Portrettekenen bij inZet Buytenwegh

  (23-08-2022)

  In veel toeristenplaatsen kom je ze tegen: portrettekenaars. Binnenkort ook in Zoetermeer, want bij inZet Buytenwegh & De Leyens start de nieuwe cursus portrettekenen. 

  Lees meer
 • DuurSamen in oktober

  (23-08-2022)

  Stichting DuurSamen laat op 8 en 9 oktober in samenwerking met plaatselijke duurzame organisaties aan inwoners en ondernemers in de stad zien wat er op het terrein van duurzaamheid in Zoetermeer gebeurt.

  Lees meer
 • Muziek, spelen en ijs eten tijdens buurtfeest van de Zijdewevers en Kom naar Buiten

  (17-08-2022)

  In samenwerking met de bewonersgroep de Zijdewevers is de Kom naar buiten bus op zaterdag 13 augustus aangesloten bij het buurtfeest aan de Shakespearezijde. De aanwezige brassband heeft gezorgd voor een grote aanloop op het feest. Veel bewoners kwamen met hun telefoon naar buiten om opnames te maken van de brassband. Een ideaal moment om ze uit te nodigen om langs te komen!

  Lees meer
 • Cursus fotobewerking in Buytenwegh

  (15-08-2022)

  Houdt u van foto's maken, maar vindt u het lastig om deze foto's te bewerken op de computer? Doe dan mee met de cursus fotobewerking voor beginners.

  Lees meer
 • Les Spaans van nieuwe Nederlander

  (15-08-2022)

  Enthousiaste groep inwoners krijgt Spaanse les van Dayne, nieuwe Nederlander die zich op deze manier graag nuttig maakt in zijn nieuwe land. Dayne oefent de Spaanse taal op een mooie en interactieve manier op locatie van Piëzo in Buytenwegh.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gezocht

  (08-08-2022)

  Bent u deze zomer op vakantie geweest in het buitenland? Dan heeft u vast wel gemerkt hoe lastig het is als je de taal van het land niet goed beheerst of juist hoe makkelijk het is als je het wel beheerst. Vindt u het leuk om mensen wegwijs te maken in onze eigen, Nederlandse taal? Wordt dan taalvrijwilliger!

  Lees meer
 • Spaanse les bij inZet Buytenwegh

  (01-08-2022)

  Spanje blijft een populair vakantieland. Gaat u er binnenkort nog heen of wilt u vast voorbereid zijn voor de volgende zomervakantie?

  Lees meer
 • Natuurvriendelijke oevers in Meerzicht en Buytenwegh

  (28-07-2022)

  Rond 15 augustus 2022 start de gemeente samen met het hoogheemraadschap van Rijnland met de aanleg van 3 kilometer lange natuurvriendelijke oevers. Ze worden aangelegd in het Westerpark, Zalkerbos, Zonneberg en in het Buytenpark in Buytenwegh.

  Lees meer
 • Maak de buurt beter, mooier en fijner met het Wijk aan Zet-budget

  (26-07-2022)

  Het bruist van de goede ideeën in Zoetermeer. Over hoe het beter, mooier en fijner kan.

  Lees meer
 • Zelf kleding leren maken of repareren bij inZet bij de Ambachtenwerkplaats

  (26-07-2022)

  Wist u dat de textielwerkplaats van inZet bij de Ambachtenwerkplaats deze zomervakantie open is? Misschien wel een mooi moment om uw hobby weer op te pakken of om nu eindelijk eens te beginnen met textiele vaardigheden. 

  Lees meer
 • Samen Schoon is Gewoon in de zomervakantie in Buytenwegh

  (12-07-2022)

  Kinderen van 6-12 jaar uit de wijk Buytenwegh zijn in de zomervakantie elke woensdagmiddag van 12:30 tot 14:30 uur van harte welkom aan de César Franckrode 64. Na drinken en wat lekkers gaan we aan de slag om zwerfafval op te ruimen in de wijk.

  Lees meer
 • Wethouder Weerwag bezoekt De Leyens

  (12-07-2022)

  Wethouder Weerwag bezocht op 1 juli 2022 "zijn" wijk De Leyens. Wijkregisseur Sabrina Verbarendse stelde de wethouder voor aan diverse wijkteamleden en inwoners van de wijk.

  Lees meer
 • Woont u (brand) veilig?

  (07-07-2022)

  Brandweer Haaglanden geeft gratis advies over brandveiligheid in uw woning.

  Lees meer
 • Bewakingscamera’s geplaatst in Buytenwegh

  (15-06-2022)

  Aan de Gershwinrode en de Obrechtrode, ter hoogte van de Muzieklaan, zijn twee bewakingscamera’s geplaatst. De camera’s blijven staan tot en met 30 november 2022. De privacy van de bewoners blijft gewaarborgd. Alleen de politie kan de beelden van de camera’s uitlezen. In delen van Buytenwegh geldt ook tot en met 30 november een samenscholingsverbod. 

  Lees meer
 • Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

  (02-06-2022)

  De energietoeslag is een toeslag voor huishoudens met een laag inkomen. U kunt de toeslag eenmalig krijgen om u te helpen met het betalen van uw energierekening.

  Lees meer
 • Cameratoezicht en samenscholingsverbod in Buytenwegh

  (25-05-2022)

  Burgemeester Bezuijen heeft in afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie besloten om tot met 30 november 2022 cameratoezicht in te stellen op de Gershwinrode en de Obrechtrode ter hoogte van de Muzieklaan. Daarnaast geldt voor twee gebieden in de wijk Buytenwegh een samenscholingsverbod. Dat verbod is ook van kracht tot en met 30 november 2022. De komende maanden wordt nauwlettend gevolgd of er meer maatregelen nodig zijn.

  Lees meer

Contact

Telefoon: 14 079

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert